Hoe belangrijk is internet voor de samenleving?

Mensen kunnen niet meer zonder internet. Internet op de laptop, de iPad en op de mobiele telefoon. Overal om je heen zie je mensen met een mobiele telefoon, even mail kijken of gebruik maken van social media. Door de komst van internet zijn mensen overal en altijd bereikbaar. Ze kunnen overal hun mail kijken, even het nieuws bekijken of wanneer ze met het openbaar vervoer reizen de treintijden e.d. bekijken.

Internet wordt door veel mensen dagelijks gebruikt. Zowel door kinderen, studenten, volwassenen en in het bedrijfsleven wordt het gebruikt. Kinderen groeien er mee op, ze leren dat je met zoekmachines alle informatie eenvoudig op kunt zoeken. Ook op school maken ze hier gebruik van, ze mogen online een spelletje doen waar ze van leren.

In het bedrijfsleven is internet een belangrijke bron van informatie. Je kunt hierdoor klanten aantrekken door een website, door advertenties en door bijvoorbeeld social media in te zetten. Maar het verkopen van producten gaat ook eenvoudig via internet. Zoals je kunt zien is vrijwel alles mogelijk via internet, je kunt zelfs je dagelijkse boodschappen online doen en dan thuis laten bezorgen. Het is de moeite waard om het eens te proberen, dan zie je van welke gemakken we zijn voorzien in onze maatschappij. Ook het opdoen van sociale contacten gaat steeds vaker via internet. Als je de deur niet meer uit wil na een lange dag werken kun je toch contacten onderhouden via bijvoorbeeld social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>